top of page
Mojca Gita Čortoloman

Rodom sam iz Splita. Od malena pokazivala sam sklonost pjevanju glazbi plesu i prirodi. Oduvijek sam bila okružena ljudima i voljela sam pomagati i činiti druge sretnima.

Nakon završene gimnazije put me odvodi u Zagreb gdje sam umalo magistrirala na turizmu i odatle plovimdalje  u turističkim vodama; od vodiča po domaćim i stranim destinacijama do managementa i agencija…

Nakon više od desetljeća rada u turizmu shvaćam da to nije moj Put i krećem u potragu. Potragu za djelićima mene rasutima u Prostoru i Vremenu.

Od tog trenutka moj život prestao se dešavati linearno već poput spiralnih stepenica širio se i skupljao…vodio me do neslućenih prostranstava i visina i jednako tako proveo me do mračnih i opustošenih dijelova moje duše…

Duša je gladovala, toliko je bilo pitanja, glad je bila neutaživa.

Pojavio se jogi u narančastom, privukao me poput magneta sebi , inicirao i započeo je proces mog učeništva…koji od tada već 13 godina traje, …

Na početku usudila sam se pomisliti da je Put blagoslovljen , lagan, bezbolan i nježan, ali što su godine prolazile imala sam osjećaj da sve više gubim tlo pod nogama, da se gubim na toj svojoj Cesti, da ništa ne mogu i ne znam…

Glad je i dalje bila velika…

Pratila sam ludo i hrabro ritmove srca…i pronašla Bubanj…zaplesala sam s njim pošteno , bez zadrške i bez fige u džepu, od tada smo postali strastveni ljubavnici On i ja …

Bubanj me pokrenuo, odveo me i na Ples 5 ritmova…meditaciju u pokretu…koji me naučio da tijelo govori, da je u tijelu zatočena svaka misao, svaki osjećaj onaj lijepi ali i onaj grubi i da traži da se pokrene i izađe vani,…tako sam na plesnom podiju, u dvoranama diljem svijeta i u tami svog doma plesala.

Ponekad bi plesala sve dok ne bi nestao i ples i glazba i ja što plešem. Na tim trenucima sam i najzahvalnija.

Ples me iscijelio, ples me nahranio, ples me probudio.

U međuvremenu sam se udala, živjela u šumi  pokraj rijeke u Lici, rodila dvoje prekrasne djece Tomu i Dakini…i rastala, te vratila u rodnu Dalmaciju…i odnedavno u centar Splita.

Život me nije mazio…ali da toga nije bilo ja se ne bi probudila, naučila maziti svoju dušu, slušati svoj glas, plesati svoj ples i biti zahvalna.

Nakon Like i života u divljini povratak turizmu više nije bio moguć…završavam školu za fitoaromaterapeuta kod dr. Ajmana, brojne tečajeve iz tematike aromaterapije, izrade pripravaka za podržavanje i liječenje disbalansa u našim tijelima. Sve što nas čini jačima, uravnoteženijima i sretnijima, počelo me silno zanimati.

Cijelo to vrijeme otkrivala sam i sazrijevala kao Učenik i kao Žena i kao Ona koja zna…(mada pojma nema)…raslo je moje povjerenje, rasla je i moja predanost stopalima , srcu, Putu, intuiciji…

Jednog dana na čudesan način kroz moju Učiteljicu Deu Dergić bila sam inicirana u čudesni svijet svjesnog dodira – u masažu. Ljubav je procvala i raste iz dana u dan. Završavam tečaj hot stone masaže, osnovni shiatsu tečaj kod Nikole Derviša u Splitu, raindrop sam već učila i pri školi za fitoaromaterapeuta, polažem ispit za masera i odlučujem se bacit u vatru. Otvaram obrt Fitoaromastudio i s šatorom za masažu u kampu Rožac na Čiovu započinjem svoj maserski zanat.

Danas nakon tisuća izmasiranih ljudi…danas s 42 godine…i dalje sam samo Učenik, čežnja za odgovorima samo raste, ali brojna iskustva Istine, blizine, povišena stanja, Milosti , udarci, škole, samoća, i jednom riječju Život…učinile su me punom, toliko da osjećam da je vrijeme da nešto i vratim natrag, da izlijem dio darova natrag ljudima, mom krugu bez kojeg me ne bi bilo.

Pozivam vas da odaberete nešto od toga što kreiram i da isprobate…ukoliko vas na bilo koji način inspiriram da se zapitate, da povjerujete  u sebe, da krenete, da posumnjate u čvrstu kreaciju uma kojim ste se okružili, da ste lijepi, da se volite; onda moja misija ima smisla.

Nudim aromamasaže, hot stone masažu, raindrop masažu, …sve masaže koje nudim imaju elemente energetskog rada i iscjeljujuće su…Cijena će uvijek biti ugodna jer mi je želja ponuditi masažu dostupnu običnim ljudima…masaže su dio projekta Alkemija dodira i mirisa.

U kreiranju je i projekt Alkemija pokreta gdje bih svom gradu ponudila plesne meditacije, buđenja, otkrivanja tijela i njegovog jezika.

U sklopu Alkemije mirisa radit ću radionice iz tematike aromaterapije…s ciljem buđenja svijesti o moći biljaka, izrade vlastitih pripravaka za sebe i svoje najbliže, i života uskladu s prirodom.

Uz sve to već petu godinu šivam, kreiram i prodajem jastuke punjene heljdinim ljuskicama za meditaciju, spavanje, dojenje, sjedenje i sl. te ih na web shopu www.fitoaromastudio.com dosta uspješno prodajem.

Sada vam je jasnije kada kažem da su za mene Prostor i Vrijeme vrlo relativni pojmovi i da mi život izgleda kao spirala koja stalno pulsira, širi se i steže, po potrebi, onako kako treba…

Moram spomenuti da su me u životu najdublje dotakle knjige „Bhagavad Gita“, „Autobiografija jednog jogija“, „Žene koje trče s vukovima“, „Alkemičar“ i „Mali princ“….

Moji najveći učitelji su mi djeca Toma i Dakini; moj bivši muž a sadašnji najbliži prijatelj Jug, moj Učitelj  Sri Swami Maheshwaranandaji, Mahaavatar Sri Babaji himalajski jogi, Sri Alakhpuriji čuvar Staklenog grada, Premavatar Sri Vishwanandaji, Amma, Gabrielle Roth , osnivačica metode plesa 5 ritmova, Silvija Tomčik moja najdraža učiteljica 5 ritmova, Tom i Utah pokretači bubnjarskog kruga djembe i šamanskog bubnjanja u Evropi i prvenstveno ponizna i prekrasna bića; te Iko i Temi Maslov moji učitelji bunjanja i prijatelji, dr. Ajman moj mentor iz područja francuske fitoaromaterapije, moji prijatelji koji sa mnom čine krugove bez kojih me ne bi bilo, moji preci  koji su pomogli satkati niti ovog Života, Otac i Majka, te moje Srce koje me nepogrešivo vodi.

I dalje sam samo Učenik u ovoj velikoj školi…i dalje Snivam velike snove, …ali sada često promatram, stalno njuškam i osluškujem…što je za mene a što ne…

Čekam vas u svojoj čarobnoj igraonici mirisnoj toploj ugodnoj sigurnoj …

To sam ja Mojca Gita…i rado ću za vas držati siguran prostor rasta, razvoja, opuštanja i uživanja.

Ps. Zaboravila sam spomenuti da silno volim pjevati pa ako ponekad usred masaže i zapjevam da znate…sve je u redu…to je samo Sreća.

th.jpg
Solar-Plexus-Manipura-Chakra-Activation-
20160804_111313_edited.jpg
aromatherapy2.jpg
Pcela_na_cvijetu.jpg
bottom of page