top of page

Čarolija recikliranja

Dolazi zima,

vrijeme kad svi trebamo napraviti čištku po ormarima, spremiti ljetnu robu, izvaditi zimsku. U tom trenutku uvijek se pojavi barem nekoliko stvari koje su djeca prerasla, koje su nam dosadile, a još uvijek su nam drage. Za takve stvari ima spasa, reciklirajte ih i pretvorite u nešto sasvim novo.

aromaterapija u kući

Ja sam pronašla stari jastuk od kauča, džemper i pamučnu majicu. Sve što mi je za ovaj "makeover" trebalo su još škare, mašina za šivanje, konac i dobra volja.

potpuri za dom

Iz ormara sam izvadila i vrećicu sa mirisnim potpurijem izrađenim od kora naranči koje smo pojeli najesen, gloga, lista masline, ružmarina, klinčića, latica ruže, lavande i kadulje. Na smjesu nam nakapala i sinergiju meni omiljenih eteričnih ulja naranče, ylang ylanga, eukaliptusa i lavande za jaču aromu.

Uslijedilo je šivanje male vrećice pokrivala za oči, punjenje potpurijem, zatvaranje. Od rukava džempera izradila sam jastučnicu za mirisnu vrečicu i dodala joj još i resice kao zatvarač. Od ostatka džempera sašila sam jastučnicu za strai jastuk od kauča.

Čarolija...bila sam tako uzbuđena jer su moje stare stvari poprimile još jednu sasvim novu ukrasnu funkciju i odmah zasjale na našem kauču. jastuk je mekaniji, a jastučić je prava aromaterapija pred san, samo ga stavim na oči ili se pomazim njegovim mirisima i opuštanje se dešava samo od sebe.

aromaterapija u kući

Pozivam vas da reciklirate, pronađite barem još jednu funkciju starim stvarima, probudite dječju kreativnosti i jednostavnost i uključite cijelu obitelj u stvaranje.

Djeca obožavaju kad nešto radimo svojim rukama i osjećaju da radimo dobru stvar.

Čarolija...

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page